Κάθε Αύγουστο και Σεπτέμβριο οι πόλεις με μεγάλα ακαδημαϊκά ιδρύματα δέχονται κύματα νεοεισαχθέντων φοιτητών. Οι φοιτητές πρέπει να ψάξουν για το καταλληλότερο σπίτι, διαδικασία όμως η οποία πρέπει να γίνει προσεκτικά και προφανώς εγκαίρως.
Ας δούμε λοιπόν, κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές και οι οικογένειες τους. Συνήθως οι πόλεις με μεγάλο όγκο φοιτητών είναι μεγαλουπόλεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε σε μια φοιτητική μετακόμιση είναι η απόσταση του σπιτιού από τη σχολή του φοιτητή. Το καλύτερο θα ήταν ο φοιτητής να βρει ένα σπίτι όσο το δυνατό πιο κοντά στη σχολή του. Αν δεν τα καταφέρει, τότε πρέπει οπωσδήποτε κοντά στο νέο του σπίτι να βρίσκονται οι στάσεις των κατάλληλων αστικών λεωφορείων, τα οποία θα τον πάνε μέχρι τη σχολή σου.
Δεδομένης της οικονομικής κρίσης οι γονείς των φοιτητών αναζητούν την οικονομικότερη λύση στο θέμα της στέγασης. Παρ’ όλα αυτά πρέπει το νέο σπίτι να επιλεχθεί με πολύ μεγάλη προσοχή. Δε πρέπει να εντυπωσιαστείτε στο άκουσμα ενός χαμηλού ενοικίου, εάν πρώτα δεν ελέγξετε το σπίτι για τυχόν απαραίτητες επισκευές αλλά και προτού συζητήσετε για τις επιπλέον οικονομικές υποχρεώσεις όπως κοινόχρηστα, τρόπους θέρμανσης κ.α.
Το ιδεατό θα ήταν να βρεθεί σπίτι με σχετικά χαμηλό ενοίκιο και παράλληλα επιπλωμένο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ελεγχθούν και τα έπιπλα, να καταγραφούν τυχόν βλάβες, ώστε ο ιδιοκτήτης να μην αξιώσει από εσάς χρήματα για ζημιές τις οποίες δεν έχετε προκαλέσει. Εάν δεν είναι επιπλωμένο, τότε πρέπει να μεταφέρετε ή/και να αγοράσετε κάποια νέα έπιπλα. Μη παρασυρθείτε από μία ελκυστική προσφορά μεταφορικής εταιρείας. Βεβαιωθείτε πως μέσα στη τιμή συμπεριλαμβάνεται το αμπαλάρισμα των αντικειμένων αλλά και η μεταφορά αυτών μέχρι το εσωτερικό του σπιτιού ώστε να μην αναγκαστείτε να κάνετε μόνοι σας το… ανέβασμα.
Καλή επιτυχία!