Μετακόμιση και προσαρμογή στη νέα πόλη!

Μετακόμιση και προσαρμογή στη νέα πόλη!

Σίγουρα ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες σε μία μετακόμιση είναι η προσαρμογή σε νέες συνήθειες. Είτε αναφερόμαστε στη μετακόμιση ενός φοιτητή, είτε ενός στρατιωτικού, είτε μια οικογένειας, αλλά ακόμη και ενός μόνου ατόμου, εκτός του ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η συνέπεια και η τεχνογνωσία της μεταφορικής εταιρείας, πρέπει να υπολογίσετε και παράγοντες οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με εσάς. Αν μετακομίζετε σε άλλη πόλη -και μάλιστα μεγάλη όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη κ.α.- είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα παρακάτω tips για πιο εύκολη προσαρμογή:

– Πρέπει να γνωρίζετε πως τα σπίτια στο κέντρο βρίσκονται κοντά σε πολλές απαραίτητες υπηρεσίες (πανεπιστήμια, χώροι εργασίας κ.α.), αλλά κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι παλιάς κατασκευής. Άρα λοιπόν, ένας καλός έλεγχος για τυχόν σημαντικές βλάβες κρίνεται απαραίτητος…

– Επίσης, πρέπει να ελέγξετε τι υπάρχει κοντά στη νέα σας γειτονιά. Αναζητήστε τα κοντινά super markets, τις χρήσιμες στάσεις λεωφορείων κλπ.

– Συγκεντρώστε όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα των τοπικών υπηρεσιών (ύδρευση κλπ.)

– Εάν απευθύνεστε σε μεσιτικό γραφείο από τη νέα σας πόλη, βεβαιωθείτε πως είναι νόμιμο.

Στο άρθρο “Μετακόμιση και παιδιά – Χρήσιμες συμβουλές, θα αναλύσουμε την προσαρμογή των παιδιών μιας οικογένειας στη διαδικασία της μετακόμισης και κατ΄επέκταση τις νέες συνήθειες που προκύπτουν γι’ αυτά.

About The Author