Πώς να πακετάρετε για τη μετακόμιση σας τα μεγάλα έπιπλα

Πώς να πακετάρετε για τη μετακόμιση σας τα μεγάλα έπιπλα

Σίγουρα πολλοί από εμάς έχουμε κάνει μετακομίσεις και ξέρουμε τι άγχος προκαλεί και μόνο η ιδέα. Σε μία μετακόμιση για να μη τρέχουμε σαν τρελοί και δεν έχουμε αποτέλεσμα, το πάν είναι η οργάνωση και η μεθοδικότητα. Το βασικότερο πρόβλημα όλων αυτών που μετακομίζουν είναι κατά πόσο ο μεταφορέας προσέξει τα πράγματα της οικοσκευής τους και αν έχουν απώλειες. Πολύ από εμάς δεν είμαστε αυστηροί με του μεταφορείς, με αποτέλεσμα πολλές φορές να… θρηνούμε αγαπημένα μας αντικείμενα. Για αυτό στη μεταφορική Γκρίζος αντιμετωπίζουμε την οικοσκευή σας σαν δικιά μας και με υπευθυνότητα μπορούμε να αναλάβουμε και να αποπερατώσουμε χωρίς καμία απώλεια την μεταφορά σας. Ένα καλό αμπαλάρισμα των μικροαντικειμένων είναι από φύλλα εφημερίδας. Κάντε μία βόλτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας και θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές free press εφημερίδες μαζέψτε μία αρμαθιά και ξεκινήστε το πακετάρισμα. Όταν πρόκειται για υαλικά καλό θα ήταν να μην είναι πολύ βαριές οι κούτες γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να στριμωχτούν τα πράγματα και να σπάσουν από την πίεση ή να ανοίξει η κούτα από κάτω. Οπότε γεμίστε τα κενά της κούτας με χαρτιά.

Πώς όμως μπορώ να πακετάρω τον ακριβό μου καναπέ ή σαλόνι ή το στρώμα με το κρεβάτι και την τραπεζαρία που είναι μεγάλα και όμορφα έπιπλα;

Τα μεγάλα αντικείμενα και δη τα έπιπλα, έχουν την ιδιαιτερότητα του ότι δεν μπορούν να μπουν αφενός σε μία κούτα αλλά και από την άλλη μια γρατζουνιά είναι ικανή να το καταστρέψει. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι όταν θα ξεκινήσουμε την έρευνα αγοράς με τις μεταφορικές εταιρείες να τους ρωτήσουμε αν κάνουν αμπαλάρισμα των επίπλων, επανατοποθέτηση και φυσικά πιο είναι το κόστος ώστε να γλιτώσετε εσείς τον κόπο.  Έπειτα το πιθανότερο είναι ο μεταφορέας να σας ζητήσει να υπογράψετε μία σύμβαση. Οπότε εσείς θα ζητήσετε να αναλάβει και την ευθύνη σε περίπτωση καταστροφής τους. Οι περισσότερες σοβαρές εταιρείες μετακομίσεων έχουν την οικοσκευή σας ασφαλισμένη. Αν πάλι δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή την διαδικασία και θέλετε να το κάνετε μόνοι σας τότε πρέπει να ξεκινήσετε να αποσυναρμολογείτε τα έπιπλα σας προσεκτικά, αφού πρώτα έχετε τοποθέτηση διπλό χαρτόνι στο πάτωμα  για να μη πληγώσετε τις επιφάνειες. Μετά, ένα-ένα τα κομμάτια τα περιτυλίγεται με ζελατίνη μετακόμισης που θα προμηθευτείτε από καταστήματα σιδερικών και στις γωνίες θα βάλετε κομμάτια από σφουγγάρι που επίσης θα προμηθευτείτε από εκεί. Η μεταφορά των μεγάλων αντικειμένων πρέπει να γίνει με δύο άτομα ιδίως αν είναι μετακόμιση Θεσσαλονίκης (κέντρο) που όλα γίνονται από σκάλες χωρίς ανυψωτικά και είναι στενά. Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων μέσα στο φορτηγό πρέπει να είναι σε θέση όρθια, δεμένα και από κάτω να υπάρχει σφουγγάρι και χαρτόνι. Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσετε κολλητικές ταινίες (εκτός χαρτοταινίας) γιατί η κόλλα πιθανόν να προκαλέσει καταστροφή του επίπλου. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα έχετε μία ευχάριστη εμπειρία μετακόμισης.

About The Author


Have your say!

Have your say!

message

name *

email *