Πώς να οργανώσετε σωστά τη μετακόμιση σας

Πώς να οργανώσετε σωστά τη μετακόμιση σας

μετακόμιση - μεταφοράΣίγουρα θα έχετε κάνει κάποια μετακόμιση  ή θα έχετε παραβρεθεί σε κάποια μετακόμιση φίλου/ης και θα έχετε διαπιστώσει τον πανικό που επικρατεί . Το στοιχείο που χαρακτηρίζει μία μετακόμιση ξεκούραστη και επιτυχημένη είναι η σωστή και μεθοδική οργάνωσή της. Οργανώστε σωστά την μετακόμιση σας και θα δείτε πώς όλα θα σας είναι πιο εύκολα. Παρακάτω θα δούμε μία-μία τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να έχετε μία εύκολη μετακόμιση.

20 μέρες πριν την μετακόμιση σας πρέπει να έχετε καταλήξει στην μεταφορική εταιρεία που θα κάνει την μεταφορά της οικοσκευής σας. Προσοχή: Να συνεννοηθείτε καλά και να ζητήσετε εγγράφως την προσφορά της εκάστοτε εταιρείας αναγράφοντας τις υπηρεσίες που θα σας παρέχουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που βρέθηκαν άνθρωποι να κουβαλάνε μόνοι τους τις συσκευές τους και τα βαριά αντικείμενα λόγω του ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στη τιμή το κουβάλημα, οι συνδέσεις ντουλαπιών κουζίνας κτλ. Αφού καταλήξετε στη μεταφορική εταιρεία, εξασφαλίστε και κλείστε την ημερομηνία για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων . Ζητήστε άδεια από τη δουλεία σας τουλάχιστον 2 μέρες πριν και 2 μέρες μετά την μετακόμιση σας. Όπως σίγουρα γνωρίζετε, οι μετακομίσεις δεν τελειώνουν με τη μεταφορά της οικοσκευής σας αλλά αρκετές μέρες μετά την τακτοποίηση της. Αμέσως μετά θα ακολουθήσετε μία σειρά τρεξίματος, για να ενημερώσετε τις ασφαλιστικές εταιρείες σας (αυτοκινήτου, ζωής, σπιτιού) τους γιατρούς σας, την εφορία κ.α.. Αφήστε που η εφορία ποτέ δεν μας  χάνει αλλά για να μη σας έρθει κάποιο απρόσμενο πρόστιμο, ενημερώστε την. Ενημερώστε τη ΔΕΗ και κάντε αίτηση διακοπής με ημερομηνία διακοπής, ώστε να μη μπορεί να γίνει χρήση ρεύματος από άλλον, ενώ ο λογαριασμός θα εκδίδεται στο δικό σας όνομα. Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα την ακολουθήσετε και στην εταιρεία παροχής φυσικού αερίου και στην εταιρεία παροχής τηλεφώνου, internet και ύδρευσης. Μπορείτε αν θέλετε να απευθυνθείτε στο ταχυδρομείο της περιοχής σας και να κάνετε μία αίτηση με την νέα σας διεύθυνση, ώστε να αποφύγετε το τρέξιμο σε κάθε υπηρεσία ξεχωριστά. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η αίτηση με την νέα σας διεύθυνση είναι προσωρινή και διαρκεί 6 μήνες. Δηλαδή τις άνωθεν διαδικασίες δεν τις γλιτώνετε, απλώς δεν χρειάζεται να τρέχετε σαν τρελοί.

15 μέρες πριν από την μετακόμισης σας πρέπει να ενημερώσετε την εταιρεία που θα κάνει την μεταφορά σας για το αν θα χρειαστείτε αποθηκευτικό χώρο. Να προμηθευτείτε  τα κιβώτια και τις χαρτοντουλάπες για τα ρούχα σας ώστε να γίνει σωστά το αμπαλάρισμα. Καλό θα ήταν να κλείσετε και τα άτομα που θέλετε και θα σας έχουν συμβουλέψει τι θα χρειαστούν, καθώς επίσης και ανυψωτικό μηχάνημα αν είναι απαραίτητο.

7 μέρες πριν πρέπει να ξεκινήσετε να συσκευάζετε τα αντικείμενα σας βάζοντας πρώτα στις κούτες τα λιγότερα απαραίτητα και αφήνοντας έξω τα απολύτως απαραίτητα. Η σωστή οργάνωση θα σας βοηθήσει πολύ στην επανατοποθέτηση των πραγμάτων σας, για αυτό αριθμήστε τις κούτες, σημειώστε τι περιέχει κάθε κούτα και αναγράψτε “εύθραυστο” στα ευαίσθητα αντικείμενα. Καλό θα ήταν τα μικρά αντικείμενα ,κοσμήματα ,λίρες κτλ να τα μεταφέρετε σε κάποιο πολύ οικείο σας πρόσωπο και να τα πάτε στο νέο σας σπίτι τελευταία. Αποσυνδέστε οικιακές συσκευές που δεν είναι απαραίτητες (πχ air condition) και κάντε ένα καλό καθάρισμα στο νέο σας σπίτι.

1 ημέρα πριν την μεταφορά σας κάντε την απογραφή σας, έναν έλεγχο σε συρτάρια πατάρια γκαράζ κτλ. για να είστε σίγουροι ότι δε ξεχάσατε να συσκευάσετε κάτι. Καταναλώστε ότι έχει μείνει στο ψυγείο ή στο καταψύκτη και περιμένετε την αυριανή μέρα.

Την ημέρα της μετακόμισης μετράτε και παρατηρείτε την μεταφορά των επίπλων σας για τυχόν ζημίες και επισημαίνετε ότι δεν σας αρέσει. Αφού ολοκληρωθεί η φόρτωση της οικοσκευής σας ελέγχετε το παλιό σας σπίτι εξονυχιστικά, καθαρίζετε καλά, κλείνετε βάνες και γενικούς ρεύματος , διαβάζετε τους μετρητές, ενημερώνετε τον ιδιοκτήτη αν το διαμέρισμα θα ενοικιαστεί, τον βάζετε να υπογράψει ότι παρέλαβε το οίκημα σε άρτια κατάσταση, αφού πρώτα το ελέγξει, γράψτε επάνω τους αριθμούς των μετρητών από τα ρολόγια, παραδώστε τα κλειδιά και αφήστε ένα παράθυρο στην ανάκληση για την υγρασία.

About The Author