Πως να μεταφέρεις τα φυτά σου στο νέο σπίτι – Χρήσιμες συμβουλές

Πως να μεταφέρεις τα φυτά σου στο νέο σπίτι – Χρήσιμες συμβουλές

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα όμορφα φυτά και λουλούδια, για να κάνει ζεστό και ζωντανό ένα σπίτι. Όπως κάθε όμορφο και πολύτιμο αντικείμενο, έτσι και τα φυτά απαιτούν πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι λοιπόν, πριν αποφασίσετε εάν θα μεταφέρετε τα φυτά σας, πρέπει να υπολογίσετε αν αυτά θα μπορέσουν να αντέξουν τη διαδικασία της μετακόμισης κι αν το νέο σας σπίτι θα πληρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επιβίωση τους.

Τι πρέπει να προσέξετε…

Στην ειδική περίπτωση που μετακομίζετε σε κάποια γειτονική χώρα του εξωτερικού (Ιταλία, Τουρκία Βουλγαρία κ.α.) πρέπει να ελέγξετε εάν επιτρέπεται να γίνει μεταφορά φυτών, και αν ναι, ποια είδη επιτρέπονται.

Σχεδιάστε την ημέρα της μεταφοράς των φυτών, ο καιρός να είναι όσο το δυνατό καλύτερος. Ο αέρας, η πολύ ζέστη ή το πολύ κρύο μπορεί να καταστρέψουν τα ευαίσθητα φυτά σας. Αγοράστε ανθεκτικές κούτες στις κατάλληλες διαστάσεις, βάλτε μέσα σε αυτές τα φυτά σας και τοποθετήστε ανάμεσα από τη γλάστρα και την κούτα φελιζόλ ή αεροπλάστ, ώστε να αποφευχθούν τυχόν κραδασμοί. Στις κούτες δημιουργήστε μερικές τρύπες για να αναπνέει σωστά το φυτό.

Εάν έχετε ξεκινήσει την οργάνωση της μετακόμισης σας μερικές βδομάδες πριν την εκτέλεση της, θα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για να μεταφέρετε το κάθε φυτό σας σε νέες πλαστικές γλάστρες. Φροντίστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί λίγες βδομάδες πριν τη μετακόμισης σας, επειδή το φυτό χρειάζεται κάποιο χρόνο προσαρμογής στο νέο χώμα.

Σε ότι αφορά τα ψηλά φυτά, αναλόγως φυσικά το είδος του φυτού, μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε διάφανες πλαστικές σακούλες ή να τα τυλίξτε (όχι σφιχτά) με διάφανη ζελατίνα. Και στις 2 περιπτώσεις, κάντε μερικές τρύπες στο υλικό που θα χρησιμοποιήσετε, ώστε να μπορεί να αναπνέει το φυτό.

Όταν φτάσετε στο νέο σας σπίτι αφαιρέστε αμέσως τις πλαστικές σακούλες ή τις ζελατίνες από τα φυτά και ποτίστε τα. Εάν έχετε κάνει μεταφορά των φυτών σας σε πλαστικές γλάστρες και θέλετε να τις επανατοποθετήσετε σε αυτές που βρίσκονταν εξ΄αρχής, μεριμνήστε να έχει περάσει τουλάχιστον μία βδομάδα από τη μεταφορά του φυτού στην πλαστική γλάστρα. Τα φυτά είναι πολύ ευαίσθητα στις μεταφορές και μια βίαιη μετακίνηση μπορεί να οδηγήσει προβληματική ανάπτυξη ή ακόμη και θάνατο αυτού. Εμπιστευθείτε μας για τις μετακομίσεις Θεσσαλονίκης και προς οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.

Καλή σας επιτυχία!

About The Author